Pelin Karahan Fan

Tam Versiyon: BUDİZM
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyona bakınız.
Budizm 'in kurucusu Buda (Guatama, Gotama) ( MÖ.563 - 483 ) Kuzey Hindistan 'da Lumbini koruluğunda doğmuş bir filozoftur. Buda “aydınlanmış” anlamına gelir. Budizm ' in en güçlü yayılma dönemi Hint Hükümdarlarından Aşoka (MÖ. 273 - 236) zamanına rastlar. Aşoka zamanında Budizm ' Hindistan, Seylan,Suriye,Mısır,Makedonya ve Yunanistan 'a kadar yayılmıştır. Aşoka 'dan sonrada yeni Krallar Budizm 'e girmiş yayılmasını sağlamış hatta Çin,Moğolistan ve Japonya 'nın ileri gelen devlet adamlarının Budizm 'e hizmet etmesini sağlamışlardır.
Budizm ' MS 1.yy Türkistan , 4. yy da Kore , 6.yy da Japonya ve 7.yy da ise Tibet'te yayılmaya başlamıştır. Günümüzde Güney,Doğu;Güneybatı ve Orta Asya 'da çok sayıda taraftarı olan Budizm ' Avrupa ve Amerika 'da da yayılmaya ve taraftar bulmaya başlamıştır.

EN GÜZEL FELSEFELERDEN BİRİ BENCE BUDİZM Sevinçli
ama onlarda hindistanda ineklere taparlarmış.yanii HAŞA  inekleri tövbe estağfurullah tövbe yarabbim inekleri  tanrılarrı sanarlarmış.tövbee tövbee...yani konu güzell ama benim düşüncelerinde bunlarrSevinçli
pardon ama senin dediğin rigveda denilen hintlilerin en eski felsefesidir VE genellikle asya tarafı budizm dinindedir ama inekler konusunda haklısın Sevinçli

fearboy Yazan:
pardon ama senin dediğin rigveda denilen hintlilerin en eski felsefesidir VE genellikle asya tarafı budizm dinindedir ama inekler konusunda haklısın Sevinçli

Sevinçliama benin zaten kınadığım ineklere tapmaları tövbeee yarabbimmSevinçli

hindistanlılar dill mi di yaffSevinçliinekleree tapanlrrDil Çıkaran
ewt öyle sen ne anladınki !!!
maniheizm tercihimdir Sevinçli:D

yaww bu ne ben ne felsefe severdim ne de tarih Dil Çıkaran:P
ztn veterinerlik kazandım yafss Sevinçli:D bu ne başka akım yokmuydu Dil Çıkaran:P

paylaşım için tşk. Göz Kırp
budizm bir dindir bu bir.. sadece ilahi değildir bu da onu bir tür felsefe yapar.. yani köken olarak bir felsefeden doğmuştur.. arkadaşın söylediğinde bir yanlışlık yok.. bu felsefenin özüne bakarsak güzel şeyler bulabiliriz.. tşklerr
Referans URL