Pelin Karahan Fan

Tam Versiyon: yenii ibrahim röportajj
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyona bakınız.
BAŞIMIZDA ESEN KAVAK YELİ İBRAHİM KENDİRCİ

ibrahim sence "kavak yelleri" dizisi neden bu kadar çok sevildi?

ibo:bu diziye başladığımız dönemde işin iyi olacağına inanıyorduk. Geçtiğimiz yılın mayıs ayında yayına girdik ama yayından 6 ay önce çalışmalara başlamıştık ve gerçekten çok emek harcadık. Ben o zamanlar bir sinema filmi çekiyordum. Hem o filmle hemde kavak yelleri2ne koşturuyordum sürekli prova yapıyorduk ve bir sanat işinde prova çok önemlidir;oynayacağınız rol üzerinde çok fazla kafa yormanız gerekir. Biz bunu yaptık. Alt yapısını sağlam kurarsanız ,dükkanı iyi açarsınız;vitrini temiz tuytar,güzel malzemeleri koyarsanız , o vitrin her zaman müşterileri çeker. Biz de izleyiciyi ve hayran kitlemizi böyle çektik Öncelikle İzmir'den başladık. Güzel bir sahil kasabası ,deniz kenarında bir yer olsun istedik. insanları doğudaki töreden,cinayetlerden,silahlardan uzaklaştıralım dedik.

Dostluk üzerine kurulan bir dizi üstelik…

İbo: evet; özellikle dostlukların eksikliğini yaşadığımız bir dönemde, bu da çok etkili oldu bence. Çünkü artık insanlar Internet dünyasına girdi ; mahalle çocukları , mahalle arkadaşlıkları çok azaldı. Artık herkes arkadaşını Internet üzerinden buluyor. Gençlik hep belli bir yere odaklanıyor. Bu da insanları yalnızlığa itiyor. Gençleri bu durumdan uzaklaştırmak için böyle bir dostluk dizisine ihtiyaç vardı. Yaşadığımız toplumda nelerin eksik olduğunu bilir ve oraya parmak basarsanız, alt yapısı da sağlamsa, yaptığınız iş güzel gider ve tutar.

Bize bunu anlatman ne güzel …  oysa artık oyuncular sadece şöhret olmanın peşinde

İbo: önce yaptığınız işte insan olmalısınız öyle egoist davranacak kişiler değiliz hiç brimiz. Televizyona çıkayım saçımı tarayayım , şık görüneyim gibi dertlerimiz yok. Dikkat ederseniz saçımız hep doğal. Üstümüz başımız sohbetlerimiz gayet yalın ve sade. Hiç kasılmadan oynamaya çalıştık.

Kamera karşısında bu kadar doğal olabilmek kolay mı?

İbo: bu çok zordur. Çünkü insan herhan gibi kayıt cihazının karşısına geçtiği zaman ister istemez bir şekle girer ama bunu krmaya çalıştık.bana göre yurt dışındaki oyuncuların dünyaya hitap etmekte daha başarılı olmalarının sebeplerinden biride budur. Kamera karşısında çok rahattır. Çünkü toplum olarak da rahatlar. Biz Anadulu insanı bu toprakları üzerinde yaşayan bu kültürle büyüyen çocuklar olduğumuz için biraz kapatıyoruz endimizi. Düşünün; kameraya bakan köylü kadın direkt olarak yüzünü kapatır. Bunlar bizde içgüdüsel hareketler. Ancak bunu yok etmek için elimizden geleni yaptık. İyi oyuncu olmak çok zordur; ama samimi ve sıcak olursanız. İzleyenlerde sizde mutlaka bir şey bulur. O zaman sizi tutarlar ve severler; bu da çok önemlidir. Çok mu konuştum? : )

Yok canım rica ederiz, süpersin. : ) mine karakteri biraz kızılan bir karakter galiba değil mi ?

İzleyiciler “dizide sevmediğiz biri ver mı ?diye sorarsanız muhtemelen mine derler ama buda aslında onun ne kadar iyi bir oyuncu olduğunu gösterir. Biz orda bir karakteri canlandırıyoruz ama insanlar izlediklerinden etkileniyor tabi ki . oysa dağhan efe’yi , pelin aslıyı , aslı ,mineyi yarattı. Bende denizi yarattım. Hepimiz birer karakter yaratıyoruz anladınız mı? O yüzden bunun bir dizi olduğunu unutmamak lazım.

Hiç gerçek yaşamında tıpkı dizideki gibi yakın bir arkadaşına aşık oldunmu ?

İbo: ben yaşamadım ama bu çok normal bir şey aslnda. Çocukluk arkadaşımızaböyle duygular besleyebilirsiniz. Zaman içerisinde karşınızdaki insanda çok daha başka şeyler görebilirsiniz. Bu da sizin ona aşık olmanıza sebep olabilir.

Pelin ve aslı gibi iki güzel kızla çalışıyorsunuz. Aranız nasıl ?

İboDil Çıkaranroje başlayalı iki yıl oldu çok iyi dost olduk. Ama kesinlikle onlara başka bir gözle bakmadım. Her birinin beraber olduğu değer verdiği insanlar var.

Her ikisininde taktir ettiğin yönlerini söyleye bilir misin?

İbo: pelinin en çok taktir ettiğim yönü;Ü bu işin eğitimini almamış olmasına rağmen sıkı çalışıp başarılı olmak için çabalaması ve “biliyorum” havalarına girmeyip gerçekten öğrenmeye çalışması. Çünkü oyunculuğa karar vermiş insanlar, gerçekten egoist insanlardır. Bu da onları öğrenmeye kapalı yapar. Bilmediklerini göstermezler bir şey öğrenmekte istemezler. Pelin’de3 kesinlikle bu yok. “yolda yürürken bana baksınlar gülümsesnler benimle fotoğraf çektirsinler” diyen oyuncu; kimseye eksik yönlerini göstermek istemez. Bu yönünü bastırıp öğrenmeye açık olursan tıpkı Pelin gibi her zaman gelişme sağlayabilirsin.

Peki ya Aslı ?

Aslı çok hırslıdır çok fazla çalışır. Ve en önemli özelliklerinden biride çok olumlu bir insan olmasıdır. Çok uzun bir çalışmanın ardından dışarıda insanlar onunla fotğraf çektirmek istediklerinde hala güler yüzlülüğünü koruyablir. Açıkçası bende tahammül kalmıyor; çünkü günde sadece iki saat mola verebiliyoruz. O sürede de sadece yemek yiyor ezber yapıp provalarla uğraşıyoruz. Aslı yemek yerken bile kalkıp herkesle tek tek fotoğraf çektirir. O yönünü hep takdir ederim. İnsanlara çok önem verir. Bizde önem veririz tabii; ama o hepimizden daha fazla galiba. Ayrıca her insandan bir şey almaya çalışır. Gözlemler. Oyuncunun üçüncü gözünün olması lazım. Aslı bunu çok iyi kullanıyor.

yazarken parmaklarım koptu yorum istiyorum bol bol Yuz11
tşk..........Harika
saol cnm Göz Kırp
saol cnm ne zamanın röportajı bu ve nerde??
ck saol canım ya Super-1bu roportaj ne zaman?Hmmdergiden mi yoksa Hmmikisininide segilisi var dedi Love0079seffaf odadada aslı ıle pelin yok demısdideHmm
bn go gırl dergisinden yazdım ekim sayısı yorum bu kadarcıkmı yorum yapan herkese teşekkürler
Teşekkürler tatlım.Karizmatik
ewt bnde okudum dergiyi ibrahim aralarında bişi olmadıını söledi ama pelibo her yerde birlikteler... anlamadım...

cg_pk Yazan:
saol cnm ne zamanın röportajı bu ve nerde??

Gülücük

saol canım emeğine sağlık
Sayfa: 1 2
Referans URL