Pelin Karahan Fan

Tam Versiyon: Harry Potter Hasta
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyona bakınız.

Harry Potter'ın yıldızı ağır hasta

Filmin başrol oyuncusu Daniel Radcliffe'e, hareket etme ve öğrenme yetisini etkileyen bir beyin hastalığı olan "dyspraxia" teşhisi kondu

İzlenme rekorları Harry Potter filminin başrol oyuncusu Daniel Radcliffe, dyspraxia (hareket planlama bozukluğu) hastası olduğunu açıkladı. Hollywood'un en çok kazanan genç oyuncular listesinde ilk sıralarda yer alan Radcliffe yaptığı açıklamada, zaman zaman ayakkabısını bile bağlayamadığını söyledi. Beyninin "amaçlı hareketleri kontrol etmesinde bozukluk" olduğunu söyleyen Radcliffe, hastalığa yakalanmasının bir nedeni olmadığını, herkesin bu hastalığa yakalanma ihtimali olduğunu dile getirdi. Genç oyuncu hastalığın, insanın öğrenme yetisini de etkilediğini ve bu yüzden okul notlarının son dönemde çok kötü olduğunu belirtti. Radcliffe bu durumu, "Okulum, notlarım çöplüğe döndü" diye ifade etti.

NEDEN BEN?
Hastalığın başlangıç aşamasında olan genç oyuncunun, hastalığının ilerlemesi durumunda yürümekte bile zorlanması söz konusu. Hareketlerini planlamada çok zorlandığını söyleyen genç oyuncu, "Hastalığımı ilk öğrendiğimde 'neden ben' diye sormadan edemedim" dedi.
Ancak hastalığının teşhisinden sonra şoku yavaş yavaş atmaya başlayan yakışıklı oyuncunun sözcüsü, "Evet, Daniel'e dyspraxia teşhisi kondu. Çok zor bir dönem geçiriyor. Yazı yazarken de, ayakkabılarını bağlarken de zorlanabiliyor. Ancak şu anda hastalığın ilk aşamasında. O yüzden mutluyuz" diye açıklama yaptı.

Nasıl bir hastalık?
Dyspraxia, beynin "amaçlı hareketleri kontrol etmesindeki bozukluk" hastalığı olarak biliniyor. Dyspraxia'sı olan bir hasta belli hareketleri yapar fakat bir iş yapabilmek için bu hareketleri belli bir sıraya koymak konusunda zorluk çeker. Bu hastalık aynı zamanda hastanın konuşmada ve anlamada zorluk çekmesine de neden olabilir.
[/quote]
p.için sağol üzüldüm...
Mevcut Konu.Kilit.
Referans URL