Pelin Karahan Fan

Tam Versiyon: Zümrüdüanka Yoldaşlığı'nın 'Dolores'i geldi
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyona bakınız.
Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı filminde ''Dolores Umbridge''i oynayan, Akademi ödüllü İngiliz aktris Imelda Mary Philomena Bernadette Staunton, aktör eşi JimCarter ile Dalyan'da tatil yapıyor.

Muğla'nın Dalyan beldesinde bulunan Dalyan Resort Otel'de tatil yapan Staunton, AA muhabirine Dalyan'a tatil amacıyla 2 yıl önce de geldiğini belirterek, "Türkiye'yi ve Dalyan'ı çok seviyorum. Özellikle Türkiye'deki tarihi mekanları çok seviyorum" dedi.

Türkiye'deki doğanın ve denizin korunması gerektiğine işaret eden Staunton, şöyle konuştu:

"Çevrenin korunması için çalışmalar yapan Deniz Temiz-TURMEPA'ya destek veriyorum. Bu amaçla, Dalyan tatilim süresince TURMEPA tişörtü ve şapkası giyme kararı aldık. Dalyan'daki doğal yaşamın gelecek kuşaklara ulaştırılması gerekli.

Özellikle Kaunos Antik Kenti ve kaya mezarları korunması gereken önemli tarihi mekanlar. Deniz ve kanal çok temiz. Ulaşım amacıyla çevreye duyarlı şarj edilen bilen akü ile çalışan tekne kullanılması çok önemli."

Harry Potter

İngiliz Aktris Staunton, Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı filminde "Dolores Umbridge"i canlandırdığını ve bu rolünden çocukların çok korktuğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

"Çocuklar gerçek yaşamda beni tanıyınca korkmuyorlar. Harry Potter'in 7'inci ve son bölümü çekilecek. Geçen yıl televizyonlar için çok sayıda program çekiminde rol aldım.

Bu yıl da çok yoğunum. Eski İngiliz kıyafetlerini, modasını konu alan bir program yaptım, bu program ABD'de gösterildi. Bu programla ilgili 3 bölüm daha hazırlayacağım."

Proje aşamasında olan bir filmde ise eşi ve kızı Besse ile birlikte rol alacaklarını anlatan Staunton, "Vera Drake filmi ile en iyi aktris dalında akademi ödülüne aday oldum ve İngliz Film ve Televizyon Sanatları Akademisi (BAFTA) ödülünü, kazandım. Bu film ayrıca Oskar'a aday gösterildi. Bu filmle birlikte başka ödüller de aldım" diye konuştu.

Türkiye'de "Arabistanlı Lawrence" filmi ile tanınan Jim Carter ise doğal yaşamın bir parçası olan caretta-caretta'lar başta olmak üzere bölgede yaşayan bütün canlıların korunması gerektiğine işaret ederek, "Antalya'da çekilen bir filmde rol almıştım. Daniel Crag ve Nicole Kidman ile birlikte 2007 yılında Golden Compass (Altın Pusula) adında bir film çektik. Eşim ve kızımla birlikte 3 bölümlük bir program çekeceğiz" dedi.

TURMEPA Bölge Koordinatörü Yücel Okutur ise İngiliz sanatçı çiftin çevre konusunda gösterdiği duyarlılığının kendisini sevindirdiğini ifade etti.

Bu arada, İngiliz aktris Imelda Mary Philomena Bernadette Staunton, eşi Jim Carter ile Dalyan kanalında tekne turuna çıktılar ve Kaunos Antik Kenti'ni ziyaret ederek, İztusu sahilinde denize girdiler.
Referans URL