03-17-2008, 08:23 AM
Yüreğinin götürdüğü yere git
--------------------------------------------------------------------------------
"Yüreğinin götürdüğü yere git" ya da "Git yüreğinin götürdüğü yere" deyimini mutlaka duymuşsunuzdur.
Bir kadın veya erkeğin, kendisinden 20 yaş büyük birine aşık olduğunu düşünün.
Akıl (mantık) diyor ki: "20 yaş fark var, bu ilişki asla olmaz, hiç deneme"
Ama, yürek diyor ki: "yaşın önemi yok, mutlu olabilirsen bu sana yeter. yaşı düşünme, mutluluğu yakalamaya çalış. şansını dene."
ya da şu örnek:
bir öğrenci final sınavında boş kağıt vermek istiyor. isyan etmek ya da başka birşeyden dolayı, boş kağıt vermek istiyor.
0 alacağını, hatta belki de sınıfta kalacağını biliyor ama boş kağıt verirse kendini mutlu hissedecek, çünkü kafasına koyduğu bir şeyi yapmış olacak.
Akıl (mantık) diyor ki: "boş kağıt verme gerizekalı! kalırsın sınıfta!"
ama öbür yanda yürek diyor ki: "kalsam da mühim değil, ben böyle yapmak istiyorm. boş kağıt vermek beni mutlu edecek -ne olursa olsun-"
ya da adam öldürmek isteyen, buna karar vermiş birini düşünün...
akıl derki böyle bir durumda çoğu zaman: "cana kıyma! delirme, sakın öldürme!"
ama yürek diyorki o adam: "ulan öldürmeyi düşündün karar verdin, öldür artık. bunu istedin ve artık yap!"
evet arkadaşlar, sizce insan hangisine göre hareket etmeli:
Yüreğinin götürdüğü yere mi, yoksa aklının götürdüğü yere mi gitmeli insan?
--------------------------------------------------------------------------------
"Yüreğinin götürdüğü yere git" ya da "Git yüreğinin götürdüğü yere" deyimini mutlaka duymuşsunuzdur.
Bir kadın veya erkeğin, kendisinden 20 yaş büyük birine aşık olduğunu düşünün.
Akıl (mantık) diyor ki: "20 yaş fark var, bu ilişki asla olmaz, hiç deneme"
Ama, yürek diyor ki: "yaşın önemi yok, mutlu olabilirsen bu sana yeter. yaşı düşünme, mutluluğu yakalamaya çalış. şansını dene."
ya da şu örnek:
bir öğrenci final sınavında boş kağıt vermek istiyor. isyan etmek ya da başka birşeyden dolayı, boş kağıt vermek istiyor.
0 alacağını, hatta belki de sınıfta kalacağını biliyor ama boş kağıt verirse kendini mutlu hissedecek, çünkü kafasına koyduğu bir şeyi yapmış olacak.
Akıl (mantık) diyor ki: "boş kağıt verme gerizekalı! kalırsın sınıfta!"
ama öbür yanda yürek diyor ki: "kalsam da mühim değil, ben böyle yapmak istiyorm. boş kağıt vermek beni mutlu edecek -ne olursa olsun-"
ya da adam öldürmek isteyen, buna karar vermiş birini düşünün...
akıl derki böyle bir durumda çoğu zaman: "cana kıyma! delirme, sakın öldürme!"
ama yürek diyorki o adam: "ulan öldürmeyi düşündün karar verdin, öldür artık. bunu istedin ve artık yap!"
evet arkadaşlar, sizce insan hangisine göre hareket etmeli:
Yüreğinin götürdüğü yere mi, yoksa aklının götürdüğü yere mi gitmeli insan?