Pelin Karahan Fan

Tam Versiyon: Teomanın YENİ RöPörTaJı...
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyona bakınız.
TEOMAN

Teoman'ın 'Söz-Müzik Teoman' ismiyle çıkan albümü, Türkiye'nin ilk 'düet best of' albümü olma özelliğini taşıyor. Birer hit olmuş on dört şarkısına, Sezen Aksu, Candan Erçetin, Yalın, Harun Tekin, Nil Karaibrahimgil ve Hayko Cepkin gibi isimler eşlik ediyor.

Daha durgun bir Teoman var karşımızda. Cihangir'deki boğaza nazır evinde 'depresyon çıkışı' dönemini geçiriyor. Bu aralar müzikle ilgilenmiyor, hatta söz bile yazmıyor. Biz manzaraya dalıp gidince, "İşte burası kurtarıyor insanı depresyon çıkışından" diyor.
En son çıkardığı 'düet best of' albümünü eline alıp biraz düşünüyor. Şarkıları için, "Evet, hepsinin hikayesi varmış bende. İçeriğe bakınca, öyle evet. Biraz roman kahramanına dönüşüyorsun. Ama aslına bakarsan normal bir insanım. Ben oradaki kişi değilim. Çok mutlu olduğum anları yansıtamıyorum. Aklıma müzik gelmiyor. Sadece eğlenceme bakıyorum." diyor.
Kendi deyimiyle bir iki senedir var olan ama şarkıları olmayan, 'Hiçbir iş yapmayan Teoman', tüm sakinliğiyle yeni sözlerin, bestelerin daha doğrusu anlatacağı hikayelerin gelmesini bekliyor.

17: 'Söz ve Müzik) albümünden bahseder misin?
Teoman: Konserler vardı, yeni bir grup kurmuştum, onlarla yoğun çalışıyorduk. Albüm çıkarmayı unutmuşum iki senede. Aklıma gelmemiş albüm çıkarma gereği. Bu projeyi plak şirketi söyledi. 'Bir tane albüm yapalım, eski şarkılar olsun, düetler olsun' dediler. Güzel bir fikir gibi geldi. Üzerinde uğraşılacak bir şeydi. İki tane de yeni şarkı yazarım diye düşünüyordum. O arada kayıtlar başladı. Baktım ki bazı şarkılarda bana ihtiyaç yok. Eski düetler ve benim yeni yazacaklarım yetmiyordu. Bu albümün bir ana başlığı olması gerektiğine ve albümün adının 'Söz-Müzik Teoman' olmasına karar verdim. On şarkı hedefliyorduk; yirmi oldu, yirmi sekize yükseldi. O yüzden bu albümün devamı da olacak. Şarkılar birbiriyle uyumlu olacak şekilde seçildi. Elimizde başka şarkılar da var. Birkaç tane daha arkadaşımız var, hem yapmak isteyen, hem de yapmasını istediğimiz.
PayLaşım İçiN SagoL
paylaşım için tşkler....Yuz11
paylaşımın için tşklr cnm Gülücük
p.i. teşk.
Referans URL