Pelin Karahan Fan

Tam Versiyon: Afganistan'da kadınlar sergi açtı
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyona bakınız.
Afganistan'da kadınlar sergi açtı
7 yıl önce sokağa çıkamayan Afgan kadınları, şimdi başkent Kabil'de resim sergisi açtı.

AFGANİSTAN'DA KADIN RESSAMLAR SERGİSİ AÇILDI
7 yıl önce Taliban rejimi altında yanlarında bir erkek olmadan sokağa çıkamayan Afgan kadınları, şimdi başkent Kabil'de resim sergisi açtı.

23 genç kadın ressamın 93 tablosundan oluşan sergi, savaş ve silahlar, şiddet, tuzağa düşme duygusu, ümitsizlik ve umudu yansıtıyor. Serginin organizatörü Rahrav Ömerzad, Kabil'deki sergiyi 3 bin kişinin gezdiğini ve serginin Herat kentinde tekrarlanacağını söyledi. Sergiye katılan ressamlardan 22 yaşındaki Meryem Formuli, "Taliban rejimi altında resim yapamazdım, çünkü yapacak malzemem bile yoktu. Dışarı çıkıp malzeme almama bile izin verilmiyordu" diyor.

19 yaşındaki Feriha Gazel ise "Gençtim ve resim yapmayı öğrenmek için sanat merkezine gidemedim, çünkü bir kız olarak okula gitmeme izin verilmedi" dedi. AA'nın haberine göre, Kabil'deki bir lisenin spor salonunda açılan sergiye katılan ressamların yaşı 7 ile 26 arasında değişiyor.

Referans URL