Pelin Karahan Fan

Tam Versiyon: Gizemli Noel Babanın sırrı çözüldü
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyona bakınız.

26 yıl her aralık ayında insanlara para dağıtan 'Gizemli Noel Baba' sonunda kimliğini açıkladı. Bu uğurda 1 milyon dolar harcayan, 58 yaşındaki kanserli işadamı Larry Stewart'mış

26 yıldır her aralık ayında, 'Gizemli Noel Baba' olarak bilinen bir adam Kansas sokaklarını dolaşıp insanlara sessizce para verdi. İşe 5 ve 10 dolarlık banknotlarla başlayan adamın, serveti büyüdükçe verdiği paranın miktarı da arttı. İnsanlara 100'er dolar vermeye başladı. Yaklaşık 1 milyon dolar dağıtan adamın kim olduğu uzun yıllar bilinmedi. Sonunda 'Gizemli Noel Baba' kimliğini açıklamaya karar verdi. Kararın arkasında hayırsever adamın kanser olması ve ölmeden önce 'rastgele kibarlığa inancını' diğerlerine de aşılamak arzusu yatıyordu.
58 yaşındaki işadamı Larry Stewart, milyonlarca dolarlık servetini kablo yayını ve uluslararası telefon hizmeti sayesinde elde etmiş. Noel Baba'lığa ise Aralık 1979'da Noel'den bir hafta önce işten kovulan bir garsona para vererek başlamış. "Çok soğuktu. Arabamda kalın bir paltoyla oturuyordum. Fakat o dışarıda incecik bir ceketle duruyordu. Arabadan inip ona 20 dolar verdim, bir anda ağlamaya başladı. Bana 'Bayım, bunun benim için ne anlama geldiğini bilemezsiniz' dedi" diyerek anlatıyor.

Bu yıl 65 bin dolar dağıtacak
Stewart, o gün bankadan 200 dolarlık bozukluk almış ve insanlara dağıtmak için dolaşmaya başlamış. Yıllar sonra bir internet sitesi kurup parayı
alan insanlara ne olduğunu öğrenmek için kimliğini ve şirketinin adını saklamak şartıyla söyleşiler vermiş. Zamanla Stewart'a katılmak isteyenler bile olmuş. Bu yıl, onun eğittiği dört 'Gizemli Noel Baba', 65 bin dolar dağıtacak.
Doktorlar nisanda Stewart'a yemek borusu kanseri olduğunu ve kanserin ciğerlerine yayıldığını söylemiş. Stewart kendisini şanslı görüyor, çünkü kemoterapi yüzünden enerjisi ve iştahı kaybolmuş fakat beyaz saçlarını kaybetmemiş. Şimdiki misyonununsa 100 dolar dağıtmaktan daha önemli olduğunu düşünüyor. Yaptıklarının diğer insanları etkilemesini, onların da para ve zaman bağışlamalarını istiyor. Onun ifadesiyle, "Bu yüzden buradayız, insanlara yardım etmek için!"

Referans URL